Att tänka på som förälder

Det är mycket att tänka på som förälder. Speciellt om det är första barnet som kommer. Då har man lite erfarenheter hur det är att vara en familj med små barn. Framförallt så kan det vara bar att inte stressa upp sig allt för mycket hur det kommer att gå. Det finns som sagt ingen ångerknapp man kan trycka på utan det är bara att gilla läget.

Det finns säkert de som frågar sig om det blir dyrt att bli förälder och det kan vara en berättigad fråga. Det är klart att det kostar en del med små barn lika väl som med större barn. Nu kanske äldre barn kostar mer med tanke på prylar som ska skaffas och beroende på förhandlingen om veckopengen går. Som alltid så är det bra att göra en budget så man har bra koll på sin ekonomi samtidigt som det alltid är bra att spara och försöka handla billigare produkter.

Från det att barnet fötts tills det år det fyller 16 så betala ett skattefritt barnbidrag ut för varje barn. Har man fler än ett barn så tillkommer ett flerbarns tillägg förutom det ordinarie barnbidraget. Som förälder behöver man inte göra något utan det går per automatik när barnet fött och är för många ett trevligt tillskott i den kanske annars ansträngda plånboken.