Avkopplande sysselsättningar

Det är inte alla lekar och sysselsättningar som behöver vara fart och fläkt i. Det kan vara riktigt skönt med avkopplande sysselsättningar mellan varven. Vi lever i en värld där vi ibland kanske stressar för mycket och det är bra för oss att kunna ta det lugnt och kunna varva ner.

Visst är det skoj att kunna göra saker tillsammans men ibland så kanske man som förälder vill göra något där inte barnen är involverad. Något som kan vara en trevlig sysselsättning är pussel för vuxna. Det är både utmanande och roligt att lägga ett pussel. Om man inte lagt så mycket pussel tidigare så kanske man inte ska välja allt för stort det första man gör. Ju mer du lägger desto mer avancerade pussel kan man göra. Det kan vara en otrolig avkoppling att lägga ett pussel. Du fokusera inte på något annat än ditt pussel.

Självklart så kan ni lägga pussel tillsammans med barnen. Men då kanske det får vara pussel som är mer anpassade till barnens ålder. Ju äldre de blir desto mer avancerade pussel kan man lägga. Som vi skrev i ingressen så är det skönt att kunna skapa aktiviteter som inte innehåller en massa stoj. Även om detta också är roligt. Det kan vara bra att få träna på tålamodet och göra något som inte behöver gå snabbt utan man kan i lugn och ro lösa uppgiften med att lägga ett pussel.