För dig som precis fått veta att du är gravid

Att få ett graviditetsbesked är en stor och omtumlande sak eftersom det förändrar hela livet. Snart har du ansvaret för en liten son eller dotter som är helt beroende av dig. Både du och barnets far kan få en liten chock, men det är helt normalt. Nu behöver ni verkligen varandras stöd och hjälp.

Berätta för andra

Det är inte nödvändigt att genast berätta den goda nyheten för vänner och släkt. Eftersom mycket kan gå fel i början är det bäst att du behåller det hela för dig själv en tid. Men sedan blir minerna desto gladare bland de överraskade släktingarna.

Du bör läsa mycket

En bra sak att göra den första tiden är att läsa böcker om graviditet. Be dina vänner om boktips kring allt från bebisvård till kostvanor och tillskott eller läs mer här för att finna det som du söker. På det här sättet känner du dig tryggare och säkrare. Genom att utöka dina kunskaper men samtidigt ta det lugnt visar du ditt ansvar.

Lyssna på kroppen och se till att förse den med allt som behövs för din växande bebis tillväxt. Det är mycket att ta till sig i början, men det finns gott om tips att hitta på nätet.