Liv i relationer

Alla som har eller som någon gång haft småbarn vet att detta är något som både är jobbigt och som även kan slita på en relation väldigt mycket. Av den anledningen är det viktigt att under småbarnsperioden verkligen jobba med sin relation för att den ska hålla ihop på bästa sätt.

En av de absolut viktigaste sakerna, vilket för övrigt även gäller när man inte har småbarn, är att respektera sin partner. En annan viktig sak att tänka på är att man verkligen hjälps åt i hemmet, med både hushållssysslor såsom städning, tvätt och matlagning, men också med barnen. Har man riktigt små barn är det bra att dela upp de ofta förekommande ”nattpassen” så man tar varannan natt.

Det är också viktigt att se till att var och en får lite egen tid för sig själv, som man faktiskt behöver för att kunna fungera på bästa sätt. Det behöver inte handla om mycket, en halvtimme om dagen kan räcka. Om problem ändå uppstår av olika anledningar och man inte lyckas lösa dessa finns det antal olika alternativ att tillgå. Ett bra alternativ är att gå i någon form av parterapi. Det som är bra med att gå i parterapi är att man får hjälp av en expert på området, vilket förhoppningsvis leder till att man förstår varandra på ett bättre sätt och på så sätt kan gå vidare i sin relation.