Mammatid

Tiden som småbarnsförälder är underbar men intensiv och ibland kan man som kvinna bli helt uppslukad av sin mammaroll. De egna behoven glöms bort och en dag tittar man sig i spegeln och undrar vem det är som stirrar tillbaka.

Det är vanligt att håret blir tunnare och tappar sin glans efter amning och nattvak. Då kan du använda  Goldwellprodukter med bland annat en serie proffsiga hårtoningsprodukter med en ny formula med IntraLipider. Det är en toning som täcker de första gråa hårstråna samtidigt som den reparerar skadat hår och ger en vacker lyster. En sådan enkel sak som att unna sig att göra sig fin i håret kan ge en känsla av välbefinnande.

Det kan bli svårt att nära sitt förhållande till sin man när man har tappat kontakten med sin kvinnlighet. En förutsättning för att känna glädje och närhet i sin relation är att ha ett gott förhållande till sig själv och för det krävs tid och en smula utrymme. Men det är en god framtidsinvestering för familjen.

Bered familjen på att du kommer att tillbringa några timmar i badrummet. Ta med ljus, badolja, hårinpackning, hudlotion, musik du tycker om och kanske lite mousserande vin och goda praliner. Lägg dig i badet och njut samtidigt som du observerar dina tankar, känslor och din kropp. Sänd en tacksam tanke till den kropp som burit fram det liv som är dina barn. Strunta i det som du upplever som skavanker och utmana dig själv att lägga märke till allt det vackra istället. När du masserar in hårinpackning och hudlotion gör det med kärlek och omtanke. Du är värd samma kärlek som du ger din familj.

När vi av olika anledningar tycker illa om oss själva så blir det lätt att tappa energin, vi blir dränerade och orkar inte glädjas åt allt det fina som vi har i våra liv. Ibland beror det helt enkelt på att vi har på tok för höga krav på oss själva. Det blir helt enkelt omöjligt att leva upp till de krav som vi satt upp och det ger en känsla av misslyckande och otillräcklighet. Genom att då och då få tid att känna efter kan vi sätta om kursen så vi hamnar på rätt köl i tillvaron igen.