Mer kvalitetstid

Kvalitetstid

Vi lever i ett samhälle där tiden är en av våra knappaste och viktigaste resurser. Tid går inte bara att mäta i pengar, vi måste ju kunna leva ett drägligt liv och tillgodogöra oss mer kvalitetstid. Vi måste kunna våga satsa på att avvara mer tid för oss själva och framförallt för vår familj.

Det är inte hållbart att konstant behöva skjuta på så viktig tid som den med familjen. Men likväl gör vi det för att vi har för mycket arbete eller för att vi känner oss för trötta av arbete och stress. Om vi skall få tiden att räcka till för mer kvalitetstid så måste tänka om en smula.

Anlita städhjälp

Sedan införandet av RUT- och ROT-avdragen har alltfler familjer kunnat anlita kompetent städhjälp som ser till att hemmet är rent och att det är ordning och reda. Det finns idag städtjänster som hjälper dig med allt som innefattar hushållsnära tjänster och det kostar inte mer än ett par hundralappar i timmen att få alla städfrågor ur världen. Om du är villig att testa städhjälp genom de många tjänster som erbjuds idag så kommer du aldrig ångra att du gjorde det. Du kommer helt klart att få mer kvalitetstid till övers.

Köp en färdig matkasse

Matlagning är inte kul när man har ont om tid eller när man känner sig trött och sliten. Givetvis skall man sträva efter att äta hemma och undvika att köpa hem snabbmat alltför ofta. En färdig matkasse kan spara tid och onödig stress samt vara kostnadseffektivt i många lägen. De många intressanta recepten som följer med bidrar minst sagt till ökad matinspiration. Testa därför en färdig matkasse via nätet så kommer du spara både tid och energi.

Prioritera bort alla ”måsten”

Familjelivet skall prioriteras och det skall vara kul att träffas tillsammans när man väl har avsatt tid för att umgås. På grund av arbetsbördor, stress och alla de ”måsten” skapas en enorm ångest som gör att vi far illa och inte känner oss närvarande i många lägen när det gäller att umgås med familjen. Det är klokt att försöka prioritera bort ”måsten” som egentligen är nödvändiga och som man inte får ut så mycket av. Du är säkert väl medveten om vilka måsten som du skall välja bort, se bara till att du gör det nästa så kommer du garanterat att må bättre när du märker att tiden räcker mer till.

Jobba tillsammans i hemmet

I en familj sitter alla i samma båt. Alla skall känna sig delaktiga när det gäller att hjälpa till med saker i hemmet. Sätt upp scheman som inte känns alltför orimliga och bidra till en känsla som gör att alla tycker det är kul att jobba tillsammans. Ni är en och samma båt och riktningen ni styr mot är den positiva. Se till att det blir en kul (och produktiv) tid tillsammans när ni jobbar i hemmet tillsammans.