Planera en babyshower

Den ursprungliga tanken med en babyshower var att den blivande mamman skulle få lära sig hur det vara att vara mamma. Det kunde oftast vara de äldre i familjen med den egna mamman och svärmor som gjorde detta tillfälle för den blivande modern för att förbereda sin dotter respektive svärdotter till att bli mamma. Idag så är det något som ger ett tillfälle för fest innan den nya familjemedlemmen kommer med allt vad det innebär.

Det ska framförallt duschas presenter över den blivande modern. Därav namnet på tillställningen. Det behöver inte vara en överraskningsfest även om det lika väl kan vara så. Det är i slutet av graviditeten som en babyshower ska hållas. Det kan vara en till två månader innan dagen för förlossning. Traditionellt så är det bara kvinnor som bjuds på en babyshower och det kräver en del planering inför en fest av denna kaliber. Det behövs babyshower dekoration och annat som gör att lokalen i sig blir som man vill ha den.

Det finns inga speciella regler hur en babyshower ska vara utan man kan planera den som man önskar och kanske som man vet att den blivande mamman kommer att gilla. Temat är ju på något sätt självskriven och att det ska handla om nyfött barn och en blivande mamma. Det finns inget som säger att det behöver dukas upp till middag utan kan fungera med en brunch eller liknande. Som med alla fester så gäller det att skicka ut inbjudningskorten i god tid så man hinner planera in detta i sina kalendrar.