Snart dags för fars dag

Snart är det dags för Fars dag och är det den första så är det helt klart lite speciellt att få fira pappan till ert gemensamma barn för första gången. Likaväl som mors dag firas så bör även pappan firas för det som man gör för sina barn. Det gäller att hitta på något speciellt den dagen som uppskattas av fadern i huset.

Alltid så infaller Fars dag i Sverige andra söndagen i november, 2018 så är datumet den 11 november. Det är en dag som vi länge firat i Sverige och som så mycket annat så kommer detta firande från USA. Det var i början av 1900-talet som dagen började firas och sedan 30-talet så firar vi även i Sverige. Det är ett sätt att hedra och fira familjens fäder.

För många så är slipsen en klassisk fars dags present och visst det finns moderna fäder som använder sig av slips idag. På nätet så hittar man den perfekta presenten till pappan i familjen. Det finns även andra accessoarer som kan vara av intresse som exempelvis bälten och skärp. Eller varför inte en scarfs eller manschettknappar.

Oavsett vad ni väljer till Fars dag så uppskattas nog gesten mest och självklart frukost på sängen. Se till att fira far ordentligt andra söndagen i november och låt honom få känna sig speciell. Även om man uppskattar sina föräldrar så kan det vara ett bra sätt att visa detta på vid dessa speciella dagar.