Vad behövs till kalaset?

Att anordna en fest eller ett kalas kräver ofta en del planering, inköp och tid. Ett barnkalas är såklart väldigt annorlunda än en fest för vuxna. Men det betyder inte att det finns mindre att tänka på – kanske tvärtom. För att du både ska slippa stressen och för att kalaset inte ska bli för dyrt, är det smart att börja planera i tid.

shutterstock_121497616

Först och främst är det bra att fundera på om du och ditt barn vill att kalaset ska ha ett särskilt tema. Teman kan vara allt från prinsessor, djungeln, pirater eller något annat. Om du ska ha ett temakalas finns det många bra butiker att handla roligt tillbehör hos. Hos kalaskungen.com kan du köpa allt från papptallrikar och muggar till dekorationer och tårttillbehör.

Det kan ibland vara svårt att veta exakt vad som behövs till ett kalas. Här får du en lista som kan vara bra att checka av:

  • Papperstallrikar och muggar
  • Dukar och servetter
  • Ballonger, partyhattar och serpentiner
  • Godis och godispåsar till eventuell skattjakt eller fiskedamm
  • Förbered lekar som säckhoppning och stafetter
  • Spellista på musik
  • Inbjudningskort

För att barnen ska ha det så roligt som möjligt är det bra om maten du bjuder på är både rolig att titta och mumsa på. Dessutom utgör den ett fantastiskt tillfälle att spinna vidare på det eventuella temat. Så sätt dig gärna ner en stund och fundera på vilken mat du ska bjuda på. Det bästa är om de flesta gillar maten. Vissa små skeptiker låter sig gärna övertygas av ett frestande utseende. Du kan till exempel bjuda på prinskorvar och mos och forma moset som en igelkott. Annars brukar även hamburgare gå hem. Barnen tycker ofta att det är roligt att få bygga sin egen hamburgare. Enklast möjliga är att bjuda på korv med bröd, detta är ett bra alternativ om det ska komma många barn och om du har mycket att stå i under själva kalaset.