Vårda relationen

Vad ska man göra när man inte lägre har något att prata om förutom blöjor och barnsjukdomar? En bra början är att se till att få mer utrymme för varandra i vardagen genom effektivisera vardagssysslorna.

Par

Tiden som småbarnsförälder är ofta en utmaning för relationen. Det är svårt att få orken att räcka till romantik då man helst vill gå och lägga sig samma tid som tvååringen. Det kan kännas som en omöjlig ekvation att få tiden att räcka till. Barn som ska skjutsas på träning, föräldramöten, kolik, magsjuka och tonårstrots.

Trötthet och att aldrig få någon tid för sig själva hör till de vanligaste problemen. Aldrig är väl behovet av kreativa lösningar så stort som just under småbarnstiden som samtidigt är den period som huvudet är som grötigast. Dygnet har trots allt bara 24 timmar.

Knepet till att få tiden och orken att räcka är planering. Använd fem minuter varje kväll för att gå igenom och anteckna vad ni ska göra följande dag. Dela upp sysslor och engagera barnen i vardagsgöromålen. För handen på hjärtat vad är kvalitetstid egentligen. Ibland så kan det vara mycket mer givande att laga mat tillsammans med barnen än att fara på badhuset. Numera finns det även färdiga matkassar med recept och varor som man kan få levererade fram till dörren. På så sätt slipper man den ständiga frågan ”Vilken mat ska vi göra idag”?

Städning kan vara en riktig stötesten, speciellt då barnen är för små för att samarbeta. Det är en vanlig källa för gräl och en riktig tidsslukare. Med hushållsnära tjänster kan man leja bort veckostädningen eller fönsterputsningen. På sätt får man mer tid över till varandra. Bidlay är ett företag som har auktion på många olika typer av tjänster. Där kan du bland annat hitta hemstäd samt tvätt och strykningstjänster.